Ska du sälja din bostad?

Har du en bostad du vill sälja, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för en offert.

Förnamn:
Efternamn:
Tel. Dagtid:
Tel. kvällstid:
Mobil:
E-post:
Gatuadress:
Postnummer:
Ort:

Ev. meddelande:
 

Så här går en bostadsaffär till

Ingen affär är den andra lik men vi har en metodik vi följer. Det här är de steg en bostadsaffär vanligen består av.

 1. Första kontakten
  Vi gör en värdering av din bostad och berättar hur det går till att sälja den. Har du speciella önskemål tar vi hänsyn till dem. Sedan får du en offert av oss.

 2. Samla fakta om dig, era önskemål och om bostaden
  Vi samlar in fakta om bostaden och kontrollerar uppgifter som yta, andelstal, förmögenhetsvärde, månadsavgift, ägarförhållanden, pantförskrivningar mm. Vi kontaktar din bank för kontroll av eventuella lån som belastar bostaden. Vår fotograf tar bilder av din bostad och vi beställer planritning från stadsbyggnadskontoret. Tillsammans lägger vi upp en plan för försäljningen och går igenom tid för visningar, återvisning och tillträde.

 3. Presentation för köparna
  Vi upprättar en objektsbeskrivning. Sätter upp skyltar i bankfönster och i vår butik samt lägger ut bostaden på Internet, och vi annonserar i lämpliga tidningar.

 4. Aktivt söka spekulanter
  Via vårt kundregister kontaktar vi spekulanter som kan tänkas vara intresserade av bostaden.

 5. Visning
  Allmän söndagsvisning eller enskilda visningar. Alla besökande får ett snyggt presentationsmateriel, innehållande objektbeskrivning, planritning, årsredovisning etc. Namn och telefonnummer på intresserade besökare noteras för uppföljning. Normalt följer vi upp söndagsvisningen med en återvisning, för dem som inte kunde komma till den allmänna visningen och de som vill titta igen. Finns önskemål genomförs även personliga visningar.

 6. Kontakta spekulanterna
  Vi kontaktar intressenterna genom telefon eller via e-post och SMS. Efter kontakt med de intresserade spekulanterna upprättas boendekostnadskalyl och vi besvarar alla de frågor de kan ha. Blir det budgivning så administrerar vi den. Finns önskemålet kan vi hjälpa spekulanterna med lån och bankkontakter.

 7. Bostaden säljs
  Vi träffas; köpare, säljare och mäklare och upprättar överlåtelseavtal. Köparna betalar handpenning.

 8. Tillträde
  När alla är överens bokar vi tid och ses på banken. Där upprättar vi likvidavräkning, löser säljarens lån, och upprättar köpbevis.

 9. Efterservice
  Vi hjälper till med reavinstberäkning och du får färdigt material som du ska bifoga din självdeklaration.

 10. Är du nöjd med allt?
  Vi kontaktar dig och gör en uppföljning samt försäkrar oss om att du är en nöjd kund.